Güney Kore Orman Yangınları: Zarar 104 Bin Hektara Ulaştı

Güney Kore’deki Orman Yangınlarında Zarar Alanı Beklenenden Daha Fazla

Güney Kore’de çıkan büyük çaplı orman yangınlarında zarar gören alanın daha önce tahmin edilenden yaklaşık 2,2 kat daha fazla olduğu ve 104 bin hektara ulaştığı belirtildi. Geçen ay Güney Kore’de meydana gelen orman yangınları, hasarın tahmin edilenden fazla olduğunu ortaya çıkardı. Kore Ormancılık Servisi’nden (KFS) yapılan açıklamaya göre, yangınlarda zarar gören alan, tahmin edilen 45 bin 157 hektarın yaklaşık 2,2 katından fazla oldu. Güney Gyeongsang eyaletinde 3.397 hektar, Kuzey Gyeongsang eyaletinde 90.289 hektar ve Ulsan metropolünde 1.190 hektar olmak üzere toplamda 104 bin hektarlık alan zarar gördü. En fazla etkilenen bölge ise Kuzey Gyeongsang eyaletindeki Uiseong oldu.

Orman yangınlarında toplam 31 kişi hayatını kaybetti. Güney Gyeongsang eyaletinde 21 Mart’ta başlayan yangınlar kısa sürede yayılarak Kuzey Gyeongsang eyaletine de sıçradı. Kurak hava ve rüzgarların etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlar, ülke tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olarak kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Güney Kore Orman Yangınları

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

Uzmanlar hayati 5 belirtiyi açıklıyor: Doğru yaşlanıyor musunuz?

Sağlıklı yaşlanma, sadece ne kadar uzun yaşadığınızla değil, aynı zamanda bu süreyi nasıl geçirdiğinizle de ilgilidir. Uzmanlar, doğru yaşlanmanın göstergelerini belirlemek için önemli 5 ana belirtiden bahsediyor. Peki, siz doğru yaşlanıyor musunuz?

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”