Bolu’da Bağımlılık Farkındalığı İçin Test Etkinliği

Bolu Yeşilay Şubesi’nden Yoldan Geçen Vatandaşlara Bağımlılık Farkındalığı Testi

Bolu Yeşilay Şubesi, İzzet Baysal Caddesi üzerinde bir stant kurarak vatandaşlara bağımlılık farkındalığı testi uyguladı.

Stantta sigara, alkol, teknoloji ve kumar gibi çeşitli bağımlılık türleri hakkında detaylı sorular yöneltilerek vatandaşların bağımlılık risk düzeyleri belirlendi. Bu sayede vatandaşlar, hangi alanda hangi düzeyde bağımlılık riski taşıdıklarını öğrendiler. Ayrıca Yeşilay gönüllüleri tarafından dağıtılan bilgilendirici broşürlerle bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Bazı vatandaşlara ise bağımlılığı engelleyici öneriler sunularak Yeşilay Danışmanlık Merkezi hizmetleri tanıtıldı.

50 yılı aşkın süredir sigara içen bir vatandaş, “Bağımlılık gerçekten zor. Ben 5 yıl önce sigarayı bıraktım, çok zor oldu” şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca birçok vatandaş stantı ziyaret ederken, organizasyonun amacı olan “farkındalık oluşturma” hedefine yönelik çalışmalar sürdürüldü. Yeşilay yetkilileri, benzer etkinliklerin farklı bölgelerde de devam edeceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ENES ÖZKAN – Yerel

Related Posts

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

Uzmanlar hayati 5 belirtiyi açıklıyor: Doğru yaşlanıyor musunuz?

Sağlıklı yaşlanma, sadece ne kadar uzun yaşadığınızla değil, aynı zamanda bu süreyi nasıl geçirdiğinizle de ilgilidir. Uzmanlar, doğru yaşlanmanın göstergelerini belirlemek için önemli 5 ana belirtiden bahsediyor. Peki, siz doğru yaşlanıyor musunuz?

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”