Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler – Prof. Dr. Alper Şener Açıkladı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte havuzlara ilgi artarken, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocukların kullandığı havuzların temizlik düzeninin yetişkin havuzları kadar sık ve yoğun olmadığını belirtti.

Özellikle çocuk havuzlarının daha dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, çocuk havuzlarında viral enfeksiyonlara maruz kalma riskine işaret ederek, “Havuzlarda adenovirüs ya da enterovirüs gibi virüslere sıklıkla maruz kalınabilir. Özellikle çocuklarda ve ileri yaş gruplarında bu durum klor miktarındaki dalgalanmalardan kaynaklı olarak gözlemlenebilir. Bu enfeksiyonlar genellikle hafif olsa da, ağır tablolarla da karşılaşma ihtimali vardır” şeklinde konuştu.

‘Suyun Kalitesi ve Bakteri Düzeyi Önemli’

Akarsu yataklarında serinlemeye çalışanların da enfeksiyon riskine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, hijyenik olmayan sularda bakteriyel ve paraziter enfeksiyonların görülme olasılığının daha yüksek olduğunu ifade etti. Su kalitesi ve bakteri seviyesinin serinleme amaçlı kullanılan sular için çok önemli olduğunu belirten Şener, bu nedenle deniz suyunun havuzlara tercih edilebileceğini söyledi.

‘Deniz Suyu ile Doldurulan Havuzlar Daha Güvenli’

Denize girilmesinin havuzlara göre daha avantajlı olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Şener, deniz suyunun geniş alanlara yayıldığı için bakteri yükünün daha düşük olduğunu ve antibakteriyel etkisi olduğunu söyledi. Havuzlarda deniz suyu kullanımının bakteri ve virüs enfeksiyonları açısından daha güvenli olabileceğine işaret eden Şener, klorun tek başına yeterli olmadığını belirtti.

‘Havuz Suyuna Dalmayın’

Havuz suyunun yutulmaması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şener, enfeksiyon riskine karşı alınabilecek önlemlere değindi. Ağız, burun ve göz mukozasının suyla temasının enfeksiyon riskini artırabileceğini belirten Şener, bu nedenle havuz suyuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Alper Şener, özellikle çocukların havuz kullanımında enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, bu tür enfeksiyonların bulaşıcı olduğuna ve önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Related Posts

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

Uzmanlar hayati 5 belirtiyi açıklıyor: Doğru yaşlanıyor musunuz?

Sağlıklı yaşlanma, sadece ne kadar uzun yaşadığınızla değil, aynı zamanda bu süreyi nasıl geçirdiğinizle de ilgilidir. Uzmanlar, doğru yaşlanmanın göstergelerini belirlemek için önemli 5 ana belirtiden bahsediyor. Peki, siz doğru yaşlanıyor musunuz?

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”