600 bin kamu işçisi bekliyor: Hak-İş’ten hükümetin teklifine ilişkin açıklama

Kamu İşçileri İçin Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Devam Ediyor

600 bin kamu işçisi ve ailesinin ekonomik durumu, devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonucuna bağlı.

Kamu temsilcisi Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ile işçi sendikaları Türk-İş ve Hak-İş arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hala devam ediyor. Sendikalar şubat ayında tekliflerini sunmuş olsa da kamu tarafından yapılan teklifler bir süre sonra geldi.

Hükümetin, TÜHİS aracılığıyla sunduğu zam teklifi eleştirilere neden oldu. Sendikalar ilk 6 ay için %50 zam talep ederken hükümet yüzde 16 ve daha sonra yüzde 17 zam teklifinde bulundu. Bu teklif sendikaların tepkisini çekerken, Hak-İş’ten de açıklamalar geldi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, devam eden Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine ilişkin protokolün, TÜHİS ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Arslan, gecikmenin çalışanlar için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

“BARİŞÇIL ŞEKİLDE SONUÇLANMASINI İSTİYORUZ”

Sözleşmenin mutlaka sonuçlanacağını söyleyen Hak-İş Başkanı Arslan, sürecin barışçıl bir şekilde sonuçlanmasını ve çalışanların mutlu olacağı bir çözüm aradıklarını belirtti.

Arslan, verilen teklifin beklentilerin altında olduğunu ve hükümetin tekliflerini makul bir seviyeye çekmesi gerektiğini vurguladı.

Türk-İş sürecle ilgili grev seçeneğini tartışırken, Arslan sürecin masada müzakere yoluyla sonuçlanmasını ve herhangi bir kriz yaşanmadan çözülmesini istediklerini dile getirdi.

Related Posts

Almanya Merkez Bankası’ndan kritik açıklama: Ulusal rekabette ihracatçılar zayıfladı

Almanya Merkez Bankası, küresel pazarda ihracatçıların önemli ölçüde pay kaybettiğini açıkladı.

Otomotiv üretimi haziranda yıllık yüzde 7,8 arttı

Otomotiv üretimi haziranda yıllık yüzde 7,8 arttı

Gayrimenkul satışları yılın ilk yarısında yükselişe geçti

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı yılın ilk yarısında 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382’ye yükseldi.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.