Antalya’da tersine göçü başlatan mucize proje!

Antalya’da Tarımsal Sulama Suyu Projeleriyle Kentte Göç Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama suyu projeleri sayesinde kente 25 sulama suyu kazandırıldı. Bu projelerle tarımsal ürün çeşitliliği artarken suyun bölgelere gelmesi, Antalya’nın ilçelerinde şehirden kırsala göçü hızlandırdı.

Atık Suyu Tarım Suyuna Dönüştürme Projesi

Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli ilçesinde yürüttüğü atıksu arıtma suyu kapalı sistem damla sulama projesi, Beğiş Ovası’na su aktarımı yaparak bölgenin canlanmasını sağladı. Suyun ovaya gelmesiyle artan üretim çeşitliliği, verimlilik artışına yol açarak tersine göçü destekledi. Kuraklık ve susuzluk nedeniyle bölgeden uzaklaşan insanlar, suyun gelmesiyle topraklarını tekrar ekime açtı. Ayrıca, tarımla uğraşmak isteyen vatandaşlar da Beğiş Ovası’na yerleşerek tarımsal üretime katkıda bulunmaya başladı.

Ürün Çeşitliliği ve Gelişme

Bölgede uygun iklim koşulları ve sulama imkanları sayesinde ürün çeşitliliğine büyük ilgi var. Bu durum meyve fidancılığı, aronya, antep fıstığı ve turfanda ürün yetiştiriciliğinin kuru tarım yerine tercih edilmesini sağladı. Belediyenin sağladığı hibelerle birçok üretici, ekonomik değeri yüksek aronya ve Antep fıstığı bahçeleri oluşturarak üretimlerini çeşitlendirdi.

Tarımsal Sulama Projesi Beğiş Ovası’nı Canlandırıyor

Beğiş Susuzu’na yerleşerek aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Çelik, suyun gelmesiyle birlikte üretim faaliyetlerine başladıklarını ve arpa-buğday ekimi yerine aronya bahçesi oluşturduklarını belirtiyor. Bölgede yaşayan diğer insanlar da tarımda farklı ürünler yetiştirmeye yönelerek ekonomik katkı sağlıyorlar. Bu dönüşüm, bölge ekonomisine büyük bir ivme kazandırdı.

Susuz Bir Mahalleden Canlılıkla Dolu Bir Bölge

Beğiş Susuzu Mahallesi’nden Tatköy’e taşınan Ömer Kaya, sulama suyunun gelmesiyle toprağa fidan ekmeye başladıklarını ve artık susuz bir bölge olmadıklarını belirtiyor. İbrahim Kılıç ise tarım yapmak için yerleştiği Beğiş Susuzu Mahallesi’nde antep fıstığı yetiştirerek ve sebzeler ekip büyük bir umutla geleceğe bakıyor. İkilinin yaşadığı bu olumlu deneyim, gençlerin tarıma olan ilgisini artırarak bölgede yaşamın canlanmasına vesile oluyor.

Related Posts

Yurttaş randevu bulamıyor ama… Devletin kasasından hastanelerin müteahhitlerine servet akıyor!

Yurttaşlar, hastanelerde randevu bile bulamazken, şehir hastanesi müteahhitlerine Hazine’den milyarlar akıyor. 2025’te şehir hastanelerine ödenecek toplam tutarın 100 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Ankara Tabip Odası’na göre bu parayla onlarca yeni hastane yapılabilir.

30 milyon araç sürücüsünü ilgilendiriyor! Beklenen karar geldi: 6 ay içinde satışa çıkacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı yeni tebliğle, bu araçların satış süreci hızlandırıldı. Tebliğe göre, trafikten men edilen araçların sahiplerine Emniyet ve Jandarma trafik birimleri tarafından bildirim yapılacak …

Gurbetçilerden ekonomiye 15 bin eruoluk can suyu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşü başladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Yurt dışından gelen her ailenin ortalama 15 bin euro harcama yaptığını söyledi.

Esenler’de Lahmacun Fırsatı

Esenler’deki esnaf 2 lahmacun ve 1 ayranı 99 TL’ye satıyor, yıl sonuna kadar bu fiyatta kalacak.

Altın piyasasında sürpriz hareketlenme!

Altın piyasası hafta boyunca hareketli seyrini sürdürdü. Öte yandan yatırımcılar ve birikimini değerlendirmek isteyenler için uzman yorumlarına göre altın halen güvenli liman olarak görülüyor. Ancak altında yaşanan yukarı yönlü hareketliliğin ne …

TÜİK: Gençlerde İstihdam Oranı %52,5

TÜİK, 15-34 yaş grubunda 2024 istihdam oranını %52,5 olarak açıkladı, işsizlik %12,7.