Bebekken Öpülünce Hayatı Kabusa Döndü!

Sekiz yaşındaki Breelyn, doğduğunda sağlıklı ve mutlu bir bebekti. Fakat henüz iki günlükken onu ziyarete gelen bir misafir tarafından dudaklarından öpüldükten sonra hayatı sonsuza dek değişti. Anne, bu öpücüğün Breelyn’in HSV ensefaliti adı verilen bir virüs kapmasına neden olduğunu ve beyninin büyük bir bölümüne zarar verdiğini söylüyor.

DUDAĞINDAN ÖPTÜ, NÖBET GEÇİRDİ

Anne, “Ebeveynler çocuklarını öpmemenizi söylediğinde, bu kesinlikle sebeplerden biridir. Breelyn sağlıklı doğdu. Durumu iyiydi. İki günlükken biri onu görünce o kadar heyecanlandı ki onu dudaklarından öptü ve iki hafta sonra nöbet geçirmeye başladı” diye konuştu.

Anne, öpen kişinin uçuğu olduğunu ve Breelyn’in virüsü bu şekilde kaptığını öğrendi. Henüz iki günlükken bağışıklık sistemi yeterince gelişmemiş olan Breelyn, virüsün beyin fonksiyonlarını tahrip etmesine engel olamadı.

BEYNİ HASAR GÖRDÜ

Beyninin sol tarafının %60’ı ve sağ tarafının %10’u hasar gören Breelyn, hayatının geri kalanında bu hasarın etkileriyle mücadele etmek zorunda kalacak. Anne, enfeksiyonun beyne saldırdığını ve beynin sol tarafını daha çok etkilediğini belirtiyor.

Bu üzücü olay, küçük çocukları öpmenin risklerini gözler önüne seriyor. Anne, tüm ebeveynlere ve yakınlarına, küçük çocukları öpmekten kaçınmaları ve ellerini sık sık yıkamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Breelyn’in hikayesi, bebeklerin ve küçük çocukların bağışıklık sistemlerinin ne kadar zayıf olduğunu ve enfeksiyonlara karşı ne kadar savunmasız olduklarını gösteriyor. Bu nedenle, onları öpmek veya onlarla yakın temas kurmak gibi eylemlerden kaçınmak önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir