Dünyanın İlk Yapay Zekâ Güzellik Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

Geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın ilk yapay zekâ güzellik yarışmasının final aşamasından bahsetmiştik. Finale kalan 10 yapay zekâ ile üretilen model arasında 2 tane de Türk model bulunuyordu. Şimdi, büyük yarışmanın kazananı ile karşınızdayız.

Yarışmaya Türkiye’den katılan Seren Ay ile Asena İlik, ne yazık ki yarışmayı kazanamadı. “Miss AI” yarışmasının kazananı, Faslı model Kenza Layli oldu. Layli’yi tasarlayan içerik üreticisi, 13 bin dolarlık büyük ödülün kazananı olarak tarihe geçti.

Karşınızda Kenza Layli

Instagram’da 194 binden fazla takipçiye sahip olan Kenza Layli ile ilgili yapılan açıklamada, “Yüzünde harika bir tutarlılık vardı. Eller, gözler ve kıyafetler gibi detaylarda yüksek kaliteye ulaşmıştı.” ifadesine yer verildi. 

Bu arada; yarışmanın ikincisinin Fransız Lalina, üçüncüsünün ise Portekizli Olivia C olduğunu da belirtelim. Miss AI kapsamında ikinci ve üçüncü olan yapay zekâ modellerine, sırasıyla 5.000 ve 2.000 dolarlık ödüller verildi. Türk modeller, ne yazık ki dereceye giremediler.

Miss AI finalistleriyle ilgili detaylı bilgi için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir