Erdoğan zam gelecek ürünleri tek tek saydı

Zirai Don Felaketi Sonrası Tarım Ürünlerinde Beklenen Fiyat Artışları

Nisan ayında Türkiye’nin tarihinde görülen en büyük zirai don felaketi, birçok tarım ürününde yüzde 100’e kadar zarara yol açtı. Bu büyük zararın ardından ürün fiyatlarında önemli artışlar bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da belirli ürün gruplarında sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve üyeleriyle bir araya gelen Erdoğan, çiftçileri tebrik etti.

Sıkıntı Yaşanması Beklenen Meyve Grupları

Nisan ayında bazı illerde yaşanan zirai don, kar yağışı ve dolu gibi olumsuz hava koşulları, son 30 yılın en düşük sıcaklık seviyelerine gerilemesiyle dikkat çekti. Erdoğan, bu durumu hatırlatarak, kayısı, üzüm, elma, şeftali, nektarin gibi bazı meyve gruplarında farklı düzeylerde hasar meydana geldiğini vurguladı.

Elinizden Gelen Her Türlü Desteği Vereceğiz

Erdoğan, konuşmasında çiftçilere destek sözü vererek, stratejik ürünlerle ilgili olarak gıda arz güvenliğinin tehlikede olmadığını belirtti. Tarım sigortası ve çiftçi kayıt sisteminin önemine değinen Erdoğan, TARSİM sisteminin halen istenen seviyede olmadığını ifade etti. Don, kuraklık gibi durumlara karşı önlem alacaklarını belirten Erdoğan, çiftçilere her türlü desteği sağlayarak bu zorlu süreci en az zararla atlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Related Posts

‘Çiftçi destekleri artırılmalı’

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 14 Mayıs tarihinde dünyada olduğu gibi Türkiye’de de “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanıldığını hatırlatarak “Dünya var oldukça yok olmayacak tek meslek yine çiftçilik olacaktır. Dolayısıyla yeryüzünde yaşayan tüm insanların çiftçilere olan borcu hiçbir zaman bitmeyecektir” dedi.

THY yeni alınacak uçakların finansmanında bir ilki gerçekleştirdi

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY, SAAFI’nın Sigorta Garantili Havacılık Finansmanı ürününün kullanıldığı ilk finansman yapısına öncülük etti. Tokyo’da düzenlenen imza töreniyle duyurulan anlaşma, bu yılın başlarında piyasaya …

Türk iş dünyasında Çin ithalatı endişesi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Çin’in ABD pazarında yaşadığı kaotik durumdan dolayı birçok ülkeye daha sert politikayla bir süreç yürüttüğünü belirterek, “Çin fiyat düşürüyor, vade veriyor. Çinli geliyor bazen 60 ay vadeli, TL bazında makina satıyor. Buna hangi üretici dayanabilir? Bu durumda hangi alıcı bankadan kredi alıp makina alır?” dedi.

Kaderimizin çağrısı: Gelecek bin yılın imparatorluk serüveni başlıyor

Birinci Dünya Savaşı sona erdiğinde, emperyalist devletlerin işgal etmediği neredeyse hiçbir kara parçası kalmamıştı. Müslümanların yaşadığı topraklarda yaşananlar tam bir felaketti. Uzak Doğu ülkeleri İngiltere, Hollanda ve Fransa tarafından; Orta Doğu İngiltere ve Fransa tarafından, bugünkü İran doğrudan İngiltere tarafından; Afrika’nın tamamı ise Batılı emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmıştı. Savaş sonrasında doğrudan sömürge olmayan iki ülke Türkiye ve Afganistan’dı. Batı sömürge imparatorluğu,

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda enflasyonla mücadele mesajı: Tüm adımları güçlü bir koordinasyon içinde atmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası enflasyonla mücadele mesajı verildi.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …