Meclis bugün Cumhurbaşkanlığı bütçesini görüşecek

ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki dünkü görüşmeler, tüm bütçe sürecinin en uzunuydu. SAADET Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı nedeniyle ertelenen Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile TBMM’nin bütçesi aynı gün görüşülünce Genel Kurul oturumu gece 03:20’de tamamlandı. Milletvekilleri yaklaşık 18 saat mesai yapmış oldu.

Görüşmelerde özellikle asgari ücrete dair bir açıklama gelip gelmeyeceği merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrette herkesin mutabık kaldığı seviyeyi ümit ediyoruz” dedi. Bakan Işıkhan ayrıca 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini ve emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini de söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’te bütçe görüşmeleri devam ederken tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay için ikinci kez ihlal kararı vermesi de Meclis’te yankı buldu. Tüm muhalefet partileri iktidarı eleştirdi ve Can Atalay’In bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Yargıtay – AYM arasındaki Can Atalay krizi de muhalefetin eleştiri oklarının hedefindeydi.

Meclis’te bugün Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülecek. Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin harcamaları olmak üzere eleştirilerin yoğun olacağı bir gün olması bekleniyor.

TBMM’deki bütçe görüşmelerini canlı izlemek için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir