Pakistan’da ‘Kuran’a saygısızlık ettiği’ ileri sürülen yerli turist yakılarak öldürüldü

Pakistan’da ‘Kuran’a saygısızlık’ ettiği iddia edilen yerli bir turist, kalabalık bir insan grubu tarafından öldürüldü. Pakistanlı yetkililer, adamı öldüren şüphelilerin kimliğini tespit edip yakalayabilmek için soruşturma başlattı. Kalabalık, turistin koruma amaçlı gözaltında tutulduğu polis merkezini ateşe vererek sekiz polisi de yaraladı.

Reuters’ın aktardığına göre, bir grup insan, perşembe gecesi Kuran sayfalarını yaktığını iddia ettikleri bir erkeği darp edip sokaklarda sürükleyerek, ardından bedenini ateşe vererek öldürdü. Ülkenin kuzeybatısında yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan bölge polis amiri Mohammad Ali Gandapur, ‘Kuran’a saygısızlık’ ile suçlanan erkeğin önce polis tarafından kurtarılarak Madyan’daki polis merkezine götürüldüğünü anlattı. Fakat ardından camilerden anonslar yapılarak bölgede yaşayan halk sokağa çağrıldı. Polis merkezini ateşe verip sekiz polisi yaralayan kalabalık, turisti karakoldan kaçırarak öldürdü.

SOKAKLARDA SÜRÜKLENİP ATEŞE VERİLDİ

Yaşanan bu olayı gösteren ve polisin de doğruluğunu teyit ettiği görüntülerde, bir kalabalığın çıplak ve kan içindeki bir bedeni sokaklarda sürüklediği görüldü; adamın daha sonra aynı kalabalık tarafından ateşe verildiği de görüntülere yansıdı.

Gandapur, durumun kontrol altına alındığını söyledi. Linçi organize edenler hakkında yasal süreç başlatılırken, linç edilen kişi Kurban Bayramı münasebetiyle popüler bir turistik mekan olan Swat Vadisi’ni ziyaret etmek için bölgeye gelmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir