Samsung yeni yapay zeka özelliğini Galaxy S24 serisine saklıyor

Samsung, kullanıcı deneyimini yeni seviyelere taşımayı amaçlayan ve yapay zeka teknolojileriyle donatılmış Galaxy AI inisiyatifi duyurdu. Bu yenilikçi yapay zeka çözümü, Samsung’un geliştirdiği cihaz içi AI teknolojileri ile sektör ortakları aracılığıyla sağlanan bulut tabanlı AI kapasitelerini bir araya getiriyor. Microsoft ve Google gibi büyük iş ortaklarının da aralarında bulunduğu bu işbirlikleri sayesinde, Galaxy AI, günlük mobil kullanımın pek çok alanında devrim yaratmayı vaat ediyor. Bu yenilikçi yaklaşım, güvenlik ve mahremiyet odaklı bir şekilde tasarlanmış.

Galaxy AI’nin dikkat çeken özelliklerinden biri, AI Live Translate Call (Canlı Çeviri Çağrı) olacak. Bu özellik, yeni Samsung telefonlarında, özellikle de Galaxy S24 serisinde yer alacak ve kullanıcıların uygulama yüklemelerine gerek kalmadan doğrudan telefon uygulaması üzerinden gerçek zamanlı ses ve metin çevirisi yapmasını sağlayacak. Bir televizyon programı için altyazıları aktifleştirmek kadar kolay bir şekilde, farklı dillerde konuşan kişilerle iletişim kurma imkanı sunacak. Mahremiyeti korumak adına AI Live Translate Call tamamen cihaz içi olarak çalışacak.

Samsung yeni yapay zeka özelliğini Galaxy S24 serisine saklıyor

Samsung, Galaxy AI‘nin 2024 başında kullanıma sunulacağını onayladı, bu da ilk olarak Galaxy S24 serisinde yer alabileceğini düşündürüyor. Yeni raporlara göre şirket, Snapdragon 8 Gen 3 / Exynos 2400 yonga setine sahip S24 serisini 17 Ocak’ta tanıtabilir.

Samsung Mobil Deneyim İş Birimi R&D Başkan Yardımcısı Wonjoon Choi, Galaxy AI’nin dönüştürücü potansiyeline değindi. Choi, “Mobil teknoloji, insanları birbirine bağlama, üretkenliği artırma ve küresel ölçekte yaratıcılığı serbest bırakma gücüne sahip ve Galaxy AI bu yönde kapsamlı bir adım temsil ediyor,” dedi.

Samsung, AI destekli akıllı telefon geliştirmede yalnız değil. Diğer önde gelen akıllı telefon markaları da kendi AI modellerini geliştiriyorlar. Görünüşe göre 2024’te, üreticiler kullanıcı deneyimini ve yeteneklerini artırmak için AI entegrasyonunu akıllı telefonlara daha fazla entegre edecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir