Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı: Katar, Suriye Geçici Hükümetine Mali Destek Verecek

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini açıkladı. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem üzerinden aktarılacağı belirtildi.

Berniyye, Çarşamba günü SANA tarafından yayımlanan açıklamasında, “Mevcut maaş ve ücret yükünün bir kısmını karşılamak üzere sağlanan cömert bağış için Katar hükümetine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üç Ay Boyunca 29 Milyon Dolar Destek

Ülkeye üç ay boyunca aylık 29 milyon dolar seviyesinde bir destek sağlanacağını belirten bakan, desteğin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler sektörlerinde çalışan memurların maaşlarının yanı sıra askeri olmayan emekli maaşlarını da kapsayacağını söyledi.

Mekanizmanın ABD yaptırımlarından muaf tutulduğunu vurgulayan Berniyye, “Bağışın kolaylaştırılması için hızlı yanıt verdikleri için ABD Hazine Bakanlığı’na da teşekkür ederiz” dedi. Katar hükümeti ve Washington’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

14 Yıl Süren İç Savaş

Türkiye’nin yanı sıra Katar, geçici Suriye yönetiminin önemli destekçileri arasında yer alıyor. AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, Katar’ın kamu maaşlarını artırmak amacıyla yeni yönetime mali destek sağlama planı üzerinde çalıştığını aktarmıştı.

Suriye’de Aralık ayında yaklaşık 14 yıl süren iç savaşın ardından Beşar Esad’ı devirerek iktidarı ele geçiren İslamcı ideolojiye sahip geçici yönetim, ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması için çaba harcıyor.

Berniyye, “Güveni artırmasını ve yaptırımların hafifletilmesine yönelik daha fazla önlemin önünü açmasını umut ettiklerini bağış, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yönetilecek ve mevcut maaş ve ücretlerin yaklaşık beşte birini karşılayacak mali sistemimize olan güveni artırmak ve şeffaflığı sağlamak için mali reformlara devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Avrupa’yı İlk Kez Ziyaret Etti

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Çarşamba günü Avrupa’yı ilk kez ziyaret etti. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Şara, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımlarının artık meşru bir gerekçeye sahip olmadığını savundu. Macron ise, yeni İslamcı yönetimin ülkeyi istikrara kavuşturması halinde, “Avrupa’nın ekonomik yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasına” devam edileceği mesajını verdi.

Bazı Batılı ülkeler Suriye’ye yönelik yaptırımları gevşetirken, ABD yönetimi ise, “terörle mücadele” gibi önceliklerde ilerleme sağlandığı teyit edilene dek yaptırımların kaldırılmayacağını vurguluyor.

Related Posts

Japonlar istifayı ‘ajan’lara bıraktı

Japonya iş dünyasına yeni bir terim daha kazandırdı: İstifa ajanları.

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Borsa İstanbul dünyayı ağırlayacak: WFE Zirvesi İstanbul’da!

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, küresel sermaye piyasalarının önde gelen aktörlerini bir araya getiren bu önemli organizasyonun sektörün geleceğini şekillendiren stratejik konuların tartışıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği önemli ve …

Avrupa’da üst üste ikinci ay en çok satan otomobil

Bunun nedeni, mükemmel seyrini sürdüren ve Dacia Sandero’nun önünde kalmayı başaran Renault Clio’dur . JATO Dynamics verilerine göre, Volkswagen T-Roc ilk 3’e girdi ve Peugeot 208 dışarıda kaldı. Yılın beşinci ayına ilişkin istatistiklere göre …

TMSF, İstikbal Mobilya’yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ’yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı.

DİSK-AR 137 ayın en kötü ikinci verisini açıkladı

DİSK-AR (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi), işsizlik verilerini açıkladı. DİSK-AR’ın değerlendirmesine göre, Türkiye’de geniş tanımlı işsiz sayısı 12 milyon 600 bin kişi olarak hesaplandı. Bu rakam, dar tanımlı işsizliğin …