Türk Kızılay, Aşevi Sayısını 91’e Çıkarmayı Hedefliyor

Türk Kızılay, 2028 Sonunda 81 İlde 91 Aşevine Ulaşmayı Hedefliyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ülke genelinde 55 aşevi açma hedefini aşmayı beklediklerini belirterek, “2028 sonunda 81 ilde 91 aşevine ulaşmış olacağız.” dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevi sayısını arttırmak için Türk Kızılay il ve şube başkanlıklarıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Evlerinde tek başına yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki yaşlı ve engellilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, onlara “bir tabak sevgi” ulaştırmak istediklerini ifade etti. Kızılay gönüllülerinin tek başına yaşayanları ziyaret ederek hatırlarını soracağını ve ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtti.

Aşevlerinin amacının sadece ihtiyaç sahiplerine değil, afet zamanlarında da beslenme desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay’ın birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle açılan aşevlerinden gün içinde binlerce kişinin faydalandığını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Gazze’de de iftar organizasyonları düzenlediklerini ve ramazan boyunca birçok bölgede aşevi ve gıda desteği çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haftanın 6 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevlerinde, vatandaşların hem evlerine yemek götürüldüğünü hem de aşevlerine gelip yararlanabildiklerini belirten Yılmaz, 2025 yılına kadar projelerini tamamlamayı hedeflediklerini ve aşevi sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Hayırseverlerin destek olmak istemesi durumunda şubelerle iletişime geçmelerinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

Uzmanlar hayati 5 belirtiyi açıklıyor: Doğru yaşlanıyor musunuz?

Sağlıklı yaşlanma, sadece ne kadar uzun yaşadığınızla değil, aynı zamanda bu süreyi nasıl geçirdiğinizle de ilgilidir. Uzmanlar, doğru yaşlanmanın göstergelerini belirlemek için önemli 5 ana belirtiden bahsediyor. Peki, siz doğru yaşlanıyor musunuz?

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”