Van’da Nadir Bir Başarı: Hamile Kadın ve Bebeği Beyin Ameliyatıyla Kurtarıldı

Van’da Nadir Görülen Beyin Ameliyatıyla Anne ve Bebek Kurtarıldı

Van’da 8 haftalık hamile olan 33 yaşındaki bir kadın, beyin kanaması geçirdikten sonra yapılan beyin ameliyatıyla hayata döndü. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Elif İşnas isimli kadın, hamile olduğunu öğrendikten bir hafta sonra baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, cerrahi müdahalenin gerekliliği üzerine açık beyin ameliyatına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu olma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Doğan, 33 yaşındaki hamile hastanın durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın riskli olabileceğini ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanın bebeğinin de kontrollerinin devam ettiğini söyledi.

Elif İşnas, bebeğine hamile olduğunu öğrendikten bir haçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil bir şekilde hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşi, ameliyat sürecinin riskli fakat başarılı olduğunu ve şu anda eşinin iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Beyin ameliyatı sonucunda hem anne hem de bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, bu tür vakaların dünyada nadir görülen durumlar olduğu vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

“Dondurmayı çözdürdükten sonra tekrar dondurucuya koymayın”

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…

Uzmanlar hayati 5 belirtiyi açıklıyor: Doğru yaşlanıyor musunuz?

Sağlıklı yaşlanma, sadece ne kadar uzun yaşadığınızla değil, aynı zamanda bu süreyi nasıl geçirdiğinizle de ilgilidir. Uzmanlar, doğru yaşlanmanın göstergelerini belirlemek için önemli 5 ana belirtiden bahsediyor. Peki, siz doğru yaşlanıyor musunuz?

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”