WIF Coin ve O 22 Altcoin’e Dikkat: BTC ve ETH’yi Geçtiler! 

2024 yılı, kripto para piyasası için heyecan verici bir yıl oldu. Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen varlıklar önemli kazançlar elde etti, ancak bazı altcoinler bu yükselişi gölgede bırakarak inanılmaz bir performans sergiledi. Çinli kripto para gazetecisi Wu Blockchain, yaptığı bir paylaşımda, piyasa değeri bakımından ilk 100 kripto para arasında yer alan bazı altcoinlerin, Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktığını açıkladı. Wu Blockchain ekibi, bu yıl Bitcoin’i geride bırakan ilk 100 altcoini sıraladı ve bu da yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı. Wu Blockchain’in listesinde ilk sırada WIF coin, PEPE, FLOKI yer aldı. İşte bulgular ve listedeki diğer kripto paralar…

WIF coin ve bu 22 altcoin, listelerin başında

Son bir yıl Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalar birçok yatırımcıyı alternatif kripto paralara yöneltmiş durumda. WuBlockchain ekibinin yaptığı araştırmaya göre, bu yıl Bitcoin’den daha fazla değer kazanan 23 altcoin var. Bu altcoinler arasında WIF, PEPE, FLOKI, JASMY, CKB, PENDLE, AR, CORE, TON ve FET ilk 10’da yer alıyor. Araştırma, 2024’ün ilk altı ayında Bitcoin’in %15 civarında değer kazandığını gösteriyor. Buna karşın, ilk 10 altcoin ortalama %1.500’lük bir getiri sağlamış. Bu da Bitcoin’in performansını kat kat geride bırakmış durumda.

Yani verilere göre, 2024 yılının başından bu yana 23 altcoin, Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakarak inanılmaz bir yükseliş gösterdi. Bu altcoinler arasında WIF coin, liderlik koltuğunda. Zira yüzde 2008,3’lük bir yükseliş yaşadı. PEPE yüzde 975, FLOKI yüzde 770, JASMY yüzde 558’lük yükselişiyle yüzde 68 oranında yükselen BTC’yi geride bıraktı. Aynı şekilde CKB, PENDLE ve Arweave (AR) yüzde 330-390 oranları arasında yükseliş göstererek listenin beş, altı ve yedinci sırasına oturdular.  CORE, yüzde 251’lik bir yükseliş ile listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.

Listenin geri kalanında hangi coinler yer aldı?

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu yıl Telegram’ın hamleleri dolayısıyla büyük ilgi gören Toncoin (TON) ise dokuzuncu sırada yer aldı. TON, yüzde 221 oranında yükseliş yaşadı. On ve on birinci sırada, ünlü yapay zeka coinleri (AI) Fetch.ai (FET) ve SingularityNET (AGIX) yer aldı. Bu iki coin, 2024’ün başından bu yana sırasıyla yüzde 166 ve yüzde 141 oranında yükselerek BTC ve ETH’yi geride bıraktı. Bunların ardından SHIB, BONK, DOGE  gibi meme coinler gündemde idi. Ayrıca BGB ve BNB gibi borsa coinleri de listede yer aldı.  Diğer kripto paraları aşağıdaki listede görebilirsiniz:

Bu altcoinlerin yükselişinin arkasında yatan birçok faktör var. Bazı yatırımcılar, bu altcoinlerin altyapısına ve potansiyeline inanırken, bazıları da bu altcoinlerin daha düşük fiyatlı olması nedeniyle onları cazip buluyor. Ayrıca, son zamanlarda bazı altcoinlerin popüler kültürde yer alması da bu altcoinlere olan ilgiyi artırdı. Sonuç olarak, kimine göre, 2024 yılı, altcoinler için bir dönüm noktası olabilir. Bitcoin ve Ethereum’un uzun süredir kripto para piyasasına hakim olduğu bir ortamda, bazı altcoinlerin bu kadar hızlı yükselişi, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu durum, kripto para piyasasının daha da çeşitlenmesine ve yeni liderlerin ortaya çıkmasına yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir